Руските власти са започнали евакуация на държавни институции от Херсонска област

...
Руските власти са започнали евакуация на държавни институции от Херсонска област
Коментари Харесай

Русия започна евакуация от Херсонска област

Руските управляващи са почнали евакуация на държавни институции  от Херсонска област към територията на Автономна република Крим. Това са съобщили от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в последната си оперативна информация, оповестена във " Facebook " и представена от " Укринформ ".

По данни, предоставени към 18:00 часа на 16 октомври, съперникът се пробва да задържи краткотрайно превзетите територии, съсредоточавайки напъните си върху опити за спиране на дейностите на украинските сили за защита в избрани посоки, и води настъпателни дейности в Бахмут и Авдиевка.

Руските сили са обстрелвали позициите на украинските войски по линията на прикосновение, укрепват отбранителни позиции в избрани посоки и водят разузнаване от въздуха.

Нарушавайки нормите на интернационалното филантропично право, законите и обичаите на войната, врагът продължава да нападна гражданската инфраструктура и цивилните жилищни региони.
 Властите в Херсонска област желаят помощ от Русия за евакуация на популацията
Властите в Херсонска област желаят помощ от Русия за евакуация на популацията

Украинските сили напредват бързо към Херсон

През миналото денонощие руснаците са нанесли 1 ракетен удар и 10 въздушни удара, 8 стрелби с РСЗО.

Повече от 10 обитаеми места попаднаха под противников обстрел , в това число Стрилеча и Терни в Харковска област, Павливка и Новосилка в Донецка област и Правдине и Билохирка в Херсонска област.

Във волинското и полиското направление обстановката не се е трансформирала значително. Все още съществува опасност от въздушни и ракетни удари, както и от разполагане на безпилотни самолети Shahed -136, изстреляни от територията на Беларус.

В други направления врагът употребява танкове, минохвъргачки и разнообразни типове артилерия за обстрел на обитаеми места:

в посока Сиверски съперникът обстрелва региони наоколо до селищата Сенкивка, Хасичивка, Николаевка и Прогрес на Черниговска област и Бачивск, Соснивка и Покровка на Сумска област;

в посока Слобожанске - региони покрай Козача Лопан, Стрилеча, Охирцеве, Хатишче, Вовчански хутори, Зибине, Липци, Заричне и Купянск-Вузловий на Харковска област;

в посока Краматорск - региони по продължение на линията на прикосновение, в това число селищата Хрекивка и Билохоривка в Луганска област и Заричне, Роздоливка, Серебрянка и Яковливка в Донецка област;

в направленията на Бахмут и Авдиевка съперникът нанася удари по цялата линия на прикосновение.

в новопавливското и запорожското направление врагът обстрелва повече от 25 обитаеми места, в това число Вилне поле, Времивка, Велика Новосилка, Новопил, Золота Нива и Вугледар от Донецка област и Зелени Хай, Щербаки, Орихов и Чаривне от Запорожска област. "

В посока Южен Бух повече от 35 обитаеми места по линията на прикосновение попаднаха под противников обстрел, в това число Билохирка, Новоолександровка, Сухий Ставок в Херсонска област и Широке, Киселивка, Тернови поди и Степова котловина в Николаевска област

Отбелязва се, че руснаците стягат ограниченията за пречистване в Херсонска област и са почнали процеса на евакуация на по този начин наречените " държавни " институции. От Херсон към краткотрайно окупираната територия на Крим се изтеглят чиновници и имущество на банки и пенсионен фонд.

" Нивото на морално-психологическото положение на популацията в граничните региони на Руската федерация доста се намали. По-специално това се дължи на неналичието на здравна помощ за цивилните. Според наличната информация, заради мобилизацията на здравни служащи и повишен поток от ранени, цивилни се отхвърлят от здравна помощ в лечебните заведения на Белгородска област ", ​​се споделя в отчета.
 Евакуацията в Херсон била нужна за
Евакуацията в Херсон била нужна за " пречистване " на територията

Пращат хората " за отмора и възобновяване в Русия "

Въоръжените сили на Украйна настояват, че са ликвидирали към 65 000 съветски нашественици от 24 февруари до 16 октомври.

Припомняме, че на 14 октомври, управляващите на Херсонска област настоятелно предложиха жителите да отидат в безвредни райони на Русия, защото това " ще разреши на военните да " прочистят " територията ", сподели заместник-началникът на регионалната администрация Кирил Стремоусов.

По думите му наличието на огромен брой цивилни затруднява маневрирането на военните и е рисково за живота на жителите.
 Русия призна: Украйна проби защитата ни в Херсон и Луганск
Русия призна: Украйна проби защитата ни в Херсон и Луганск

Настъпление на необятен фронт против окупаторите

Херсон и региона бяха завладяни още в първите дни на съветската експанзия в Украйна. Херсонска и Запорожка области (само следената от Русия част) бяха анексирани от съветския президент Владимир Путин на 30 септември, дружно с така наречен Донецка и Луганска национални републики, които бяха провъзгласени от проруските сепаратисти още през 2014 година и не са интернационално приети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР